Er is zo vaak een ‘maar’
Er is zo vaak een ‘maar’. Als je er op gaat letten, kom je er achter. Hoe vaak of je zelf het woord maar gebruikt, maar ook anderen. Kijk, ik heb het woord nu ook gebruikt, alleen in een andere context dan dat ik in dit blog aandacht aan wil geven.
We zeggen het niet alleen vaak hardop, we denken het ook. Het is een woord waardoor we onszelf beperken. Waardoor we dingen laten. Er niet toe overgaan. We gebruiken het ook in termen van, moeilijk, moeilijk.
Maar ja, ik weet het niet hoor. Maar wat vind jij er dan van. Je zegt het nu wel, maar. Wat zeggen al deze zinnetjes? Dat we ergens niet mee aan de slag willen, omdat we het moeilijk vinden. Of dat we datgene wat we horen, niet aan willen, of willen geloven.
Vaak gebruiken we het als ons iets wordt verteld en we een andere mening hebben. Ja maar je zegt dit nu wel, maar volgens mij klopt het niet. Waarom willen we hier aandacht aan besteden? Om je er bewust van te maken welk effect het op je denken en je functioneren heeft.
Door het woord weg te laten, moet je moeite gaan doen. Moeite gaan doen dat twee kanten opgaat. Jezelf er toe dwingen het woord niet meer te gebruiken. En anderzijds zul je merken, als je daarmee aan de slag gaat, dat je het leven anders gaat leven.
Ineens valt heel veel weg. Je maar, is niet meer. Die je beperkte om dingen anders te kunnen gaan zien en te doen. Een verademing. Als je ‘ja maar’ gebruikt, zeg je eigenlijk nee. N iet alleen voel jij je daardoor geremd, de ander voelt ook de twijfel.
Het woord heeft een vernietigend effect, het werkt ontmoedigend en ontkennend. Wij mediums en paragnosten ervaren dat ook tijdens de spirituele consulten van Eddie.EU. Je vertel de cliënt wat wijsheid is, je geeft inzichten mee. Deze worden begrepen, maar ja horen we dan vaak. Waarmee dan eigenlijk de suggestie wordt gewekt.
Je kan dit allemaal nu wel zo leuk zeggen, maar ik zie in de praktijk niet dat dit gaat werken. Met andere woorden, ik geloof het niet, ik ga dit niet doen. Terwijl als ze er wel mee aan de slag zouden gaan, ze ook de verademing zouden kunnen gaan voelen.
Dat betekent dat deze cliënt nog niet diep genoeg gezakt is. Dat klinkt onaardig en zo is het niet bedoeld. Pas als een mens de bodem van de put heeft bereikt, is die bereid er alles voor over te hebben om te veranderen. Eerder niet, dan blijft die hangen in de ja maar.
Overtuigt van zijn eigen gelijk. En dat begrijpen wij ook, mediums en paragnosten van Eddie.EU. Het is ook ongelooflijk moeilijk om direct te begrijpen en toe te passen. Maar dat het woord maar een vernietigend effect heeft, staat wel vast.
Als je er op gaat letten, ga je dat in de gaten krijgen en wil je het woord nooit meer gebruiken. Maar er zijn situaties dat het wel kan. Niet in alle gevallen werkt het woord vernietigend. Als je ene goede lezer bent, heb je het woord in een aantal zinnen al in de juiste context zien staan.
Moet je voorstellen dat je met iemand in gesprek bent en telkens de zin gebruikt, ja maar. Daar raak je moedeloos van, daar raak je gefrustreerd van. Die geeft er mee aan, ik sta helemaal niet open voor jouw zienswijze.
Met andere woorden. Ga er eens op letten en het woord laten en dan eens kijken wat er verandert.