Wat zeg je wel wat zeg je niet
Wat zeg je wel wat zeg je niet. Zo ben ik nou een maal, we zeggen dat wel eens, als we ons aangevallen voelen of zelf donders goed weten iets te hebben gezegd of gedaan, wat niet oké was. We schamen ons diep van binnen, maar ja, ga dat maar eens zeggen.
Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Weet je dat we dat feilloos weten, alleen we leren niet te luisteren naar onze innerlijke stem. Die zo ongelooflijk veel wijsheid in zich heeft. Die je exact kan vertellen wanneer je wel iets kunt zeggen, of wanneer het wijzer is juist niets te zeggen, waarmee je een heleboel zegt. Maar dan zonder woorden in stilte.
Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Sommige mensen willen altijd het laatste woord hebben. Gaan ook altijd door, hebben niet in de gaten dat ze hiermee nare reacties uitlokken. Leer te luisteren naar je gevoel, wat wijs is. Wel of niet te reageren.
In feite kan een mens alles zeggen, want we zijn niet voor niets sprekend. We zijn niet voor niets het enige levende wezen dat door middel van het uitspreken van klanken ons verstaanbaar kunnen maken. Dat maakt de mens als wezen, bijzonder en uniek.
Maar maak er dan ook op de juiste manier gebruik van. Spreek elk woord vanuit je hart, dan kun je alles zeggen. Echt! Maar hoe spreek je vanuit je hart en is het dan ook nog steeds wijs om niet alles te zeggen.
Ja dat is het inderdaad, zegt medium Merel van de chatwebsite Mediums en Paragnosten een van de spirituele website vallende onder Eddie.EU. Kijk, iemand die jou van alles verwijt, dan voel je al snel de behoefte om je te gaan verdedigen.
Dat is niet wijs, want sta je achter wat je hebt gedaan voor de volle 100% vanuit je hart. Waarom zou je je dan er voor verdedigen? Dat zijn momenten waarbij het soms wijzer is niets te zeggen. Dat is een heel krachtig statement. Je laat de ander daarmee in het ongewisse.
Je geeft de ander geen voer om nog meer te spuien. Dan wordt het een welles nietes verhaal, zonder winnaars. Wanneer het ook beter is om niets te zeggen, als je emotioneel geladen bent. Vaak is dat ongeloof, boosheid, je zou de ander wel iets aan willen doen.
Doe niets, slaap er eerst een nachtje over, dat is veel wijzer. Vaak word je dan wakker en kun je het zo maar in een ander perspectief zien. Dan ben je blij dat je nog niets hebt gezegd. Eigenlijk is de vuistregel zeg ik wel iets of niet, dat je luistert of er in jou een twijfel aanwezig is. Is dit er, kun je ook de woorden niet vinden die de lading dekt. Zeg dan niets.
Wat je wel wilt zeggen, laat de woorden komen vanuit je hart. Ja, we begrijpen als mediums en paragnosten dat dat soms heel moeilijk is. Zeker als iemand niet respectvol is. Toch zul je veel krachtiger overkomen als je de woorden laat spreken vanuit je hart.
Niets zeggen in sommige situaties voel je aan. Laat ik wijs zijn en niets doen. Zie je dat we het allemaal wel weten, maar we ons uit onze tent laten lokken. Dat komt, omdat we gewend zijn overal bovenop te zitten en overal op te willen reageren.
We leren helaas niet te luisteren en daardoor spreken we vaak verkeerde woorden. Luisteren is eigenlijk ook praten. Geef de ander de ruimte en luister. Reageer pas als je het hele verhaal hebt gehoord en tot je door hebt laten dringen. Weet je dat onder Eddie.EU ook een lijsterlijn valt. Daar vind je luisterconsulenten die jou op weg helpen te leren luisteren, maar ook je helpen, wanneer zeg ik wel iets en wanneer niet.